woensdag, juni 29, 2011

Vooraankondiging workshop 'het verhaal van de 108-vorm'

* deze workshop is voorbehouden aan leerlingen van de School van de Kraanvogel en genodigden

Voor de leerlingen van de School van de Kraanvogel die tevens de 108-vorm Yang-stijl Tai Chi bij ons hebben geleerd (of aan het leren zijn) komt er omstreeks eind juli een twee middagen durende workshop over de toepassingen van de 108-vorm Yang-stijl Tai Chi. Het is de bedoeling dat die twee middagen in één weekend plaatsvinden zodat de informatie vers blijft en goed aan elkaar gekoppeld kan worden.

We gaan in deze workshop de volgende twee onderwerpen bestuderen:
1. hoe onderzoek je de oude vormen?
- aan de hand van de 108-vorm gaan we de onderzoeksmethode leren die je helpt elke vorm die je geleerd hebt of nog gaat leren te analyseren. Zoals je weet werkt deze methode alleen bij de oude vormen. We hebben het in de lessen al over deze methode gehad (de A-B-C methode) maar nu ga je er echt in getraind worden.
2. hoe werkt dat in de 108-vorm Yang-stijl Tai Chi?
- we gaan in een workshop van vier uur het eerste deel van de 108-vorm leren als tweepersoons-schijngevecht.
Hoewel deze methode interessant is voor beoefenaren van alle stijlen waarin vormen worden geoefend is deze workshop uitsluitend ingericht voor onze eigen leerlingen. Elke school doet de vorm, en de vormgevingen, weer nit iets anders en in deze workshop wil ik gewoon even door kunnen stomen.

Wat onze eigen leerlingen betreft: het moge vanzelf spreken dat je de 108-vorm reeds moet beheersen. Bij twijfel kun je even met mij overleggen.

Het kan heel goed zonder maar het helpt als je voor deze workshop mijn laatste boek hebt gelezen.

FAQ:
- Ja, het is mogelijk om alleen aan één van de twee middagen mee te doen. De kosten komen dan op 2/3e van het totaalbedrag.
- Ja, er komt begeleidend fotomateriaal zodat je het geleerde niet meteen weer vergeet.
- Nee, je kunt het boek niet bij mij kopen. Maar hier wel.
- Ja, je kunt suggesties doen betreffende de datum; je staat wel sterker als je die suggestie eerst met meerdere personen hebt overlegd en onder voorbehoud afgesproken.
- Ja, als leerling van de School van de Kraanvogel die niet deze vorm heeft geleerd is het toch mogelijk om als 'toehoorder' aanwezig te zijn. Je zit dan langs de kant en kunt aantekeningen maken. De kosten hiervoor zijn 1/3e van het totaalbedrag.
- Ja, het is toegestaan om opnames te maken, maar alleen als je ze toegankelijk maakt voor alle anderen (door ze op DVD te branden en uit te reiken aan de overige deelenemers of je opnames op Youtube te zetten voor mijn part).
- Nee, het is niet toegestaan dat die opnames door een 'buitenstaander' worden gemaakt: jij wil ze, jij maakt ze.
- ...en voor overige vragen: stel ze bij voorkeur tijdens een les zodat iedereen er meteen kennis van neemt maar je weet: antwoord krijg je altijd.