dinsdag, april 26, 2011

Zeg 'ja' voor kruidengeneeskunst!

Ik ben niet zo van het lobbyen en petities ondertekenen en zo. Maar op alles is een uitzondering, zoals nu:

Tai Chi is een energetische kunst, en als energetische kunst is ze weer gerelateerd aan de Traditionele Chinese Geneeswijzen, afgekort als TCG (of 'TCM': Traditionele Chinese Medicijnen).
Zoals de meesten van jullie wellicht al weten is er op zeer korte termijn een richtlijn op komst van de Europese Unie die ervoor gaat zorgen dat alternatieve, natuurlijke medicijnen en kruidengeneeskunde niet meer voorhanden zullen zijn (dus ook niet voor dieren!). Dat betekent dat er alleen nog reguliere medicijnen te krijgen zullen zijn met alle chemische ingrediënten en toxische bijwerkingen van dien, en -minstens zo belangrijk in deze tijd van recessie- een vele malen hoger prijskaartje en dus duurdere ziektekostenverzekeringen. Hier wordt al jaren voor gelobbyd door de pharmaceutische miljardenindustrie. De EU echter wil nu het gebruik van phytotherapie, ayurveda en andere kruiden- en plantengeneeswijzen verbieden. Dat wil ze al op 30 april!!


De TCG maken veelvuldig gebruik van kruiden. Die kosten amper een rooie cent en werken heel goed; zo is bijvoorbeeld de SARS-epidemie uiteindelijk niet gestopt door die dure pharmaceutische industrie... maar door Chinese kruidendeskundigen.Je kunt daartegen protesteren; HIER wordt duidelijk uitgelegd wat er aan de hand is, hoe ongelooflijk urgent dit is (30 april as.!) en kun je de petitie tekenen.

Het is goed voor je gezondheid èn goed voor je portemonnee. Doen dus!